husmedhistoria.se

Lokala byggnadstraditioner

Har du ett bra inomhusklimat som har den bästa kvaliteten, slipper du problem med både fukt och mögel i fastigheten. Vilket många fastighetsägare oroar sig för. Får du den rätta vägledningen kan du fixa till att ditt klimat inomhus kan bli det bästa. Det gör att du inte behöver vara orolig för att dina nära och kära ska bli sjuka, utan att de kan vistas i en sund och hälsosam miljö inomhus.

Det är inte bara fukt i källaren du behöver vara orolig för, även människor utsöndrar fukt. När du svettas, när du tar långa duschar eller om du hänger tvätt inomhus. Har du inte ordentlig ventilation kan fukten leda till att du får mögel som i sin tur är skadlig. I många moderna hus finns det risken att de är för täta, precis som en platspåse, men det går att göra något åt saken.

Tips för att förbättra inomhusklimatet

Få bästa kvaliteten på inomhusklimatetFukt är alltså en stor bov i fastigheter. Fukten kan komma både från marken eller från yttre påverkan via nederbörd. Därför bör du alltid se till att fastigheten har en bra dränering och grunden är skyddad mot fukt så mycket det går. Taket behöver vara tätt och beroende på vilken typ av takbeläggning krävs det olika förebyggande åtgärder som kan behövas göras. Är du osäker på hur du ska göra kan du kontakta fackmän.

Något som också är betydelsefullt för en bostad, är att det finns frisk luft inomhus. Detta utan att behöva öppna fönster. Har du ett fullgott ventilationssystem kommer du må bättre, spara pengar och förlänga fastighetens livslängd, men framför allt så minskas risken för att du och andra familjemedlemmar får allergier. Detta eftersom fukten försvinner och inomhusluften blir torrare. Dessutom tas värmen från luften tillvara som används till att värma bostaden.

Att sätta markiser ovanför fönster, är ett smart sätt att få bättre inomhusklimat. Markiser ser till att du slipper att få det stekhett inomhus vid direkt solljus. Det är enkelt att montera själv och samtidigt skyddar du inte enbart fönsterna, utan också mattor, möbler och annat som annars blir solblekt och gör att du inte behöver köpa nytt. Något som enkelt och smidigt, är att skaffa och ha många gröna växter, eftersom växterna förbättrar kvaliteten på inomhusluften.

Related Posts